Vader vermoordt 17-jarige dochter omdat ze zich voor haar moslimvriend wil bekeren tot Islam

0

Misdaad in beeld - je gelooft je ogen niet!

De dag na haar afstudeerfeestje van de middelbare school vertelde Henriette Karra, 17 jaar oud, aan een familielid haar plannen om zich tot de Islam te bekeren voor haar vriend. Nog diezelfde dag werd Henriette dood aangetroffen in de keuken van haar ouderlijk huis met steekwonden in haar nek.

Henriette wist dat haar Christelijke familie in Ramle, een stad in Midden-Israël, woedend zou zijn. Haar ouders hadden tijdens het jaar dat Henriette een relatie had met haar moslimvriend duidelijk gemaakt dat ze haar relatie met een moslim een schande voor de familie vonden.


Ze hadden haar geslagen en bedreigd in een poging om de relatie te breken. Dat lukte niet. Henriette stapte naar de de politie.

Op 13 juni vertelde ze een familielid van haar plannen om bij hem te blijven en zich te bekeren tot de Islam. Het familielid belde haar vader en vertelde hem Henriette’s plannen. Nog diezelfde dag vond de politie Henriette dood in de keuken van haar ouderlijk huis. Ze had meerdere steekwonden in haar nek.

Afgelopen zondag, ongeveer een maand na de dood van Henriette, heeft de Israëlische politie haar vader, Sami Karra, aangeklaagd voor moord, meldden de Israëlische media.

De autoriteiten beweren dat Karra zijn dochter heeft vermoord door zijn ‘heftige oppositie’ tegen haar relatie met de jonge moslimman en haar voornemens om zich te bekeren tot de Islam. Karra’s advocaten beweren dat de vader onschuldig is en claimen dat er een gebrek aan bewijs is.

In de loop van het lopende onderzoek vertelde de moeder van Henriette de politie dat haar man vernederd was door het gedrag van zijn dochter en het als een afbreuk aan de “eer van de familie” had gezien. In een gesprek tussen de twee ouders, die de nacht voor de moord door de politie werden geregistreerd, vroeg Henriette’s moeder, Aliham, aan haar man waarom hij haar naar het afstudeerfeestje had laten gaan. “Vergeet haar, laat haar naar de hel gaan”, zei hij. “Het is nog geen shekel (Israëlische munteenheid) waard om haar achterna te gaan, ze is vuilnis. We moeten haar slaan, haar als een hond weggooien en zien hoe ze het dan doet. Ze is al weg, ik ben haar en jou zat”.

Deel

Comments are closed.