Teunis Z. bekent moord op hoogzwangere vriendin Charlotte in Lopik

0

Misdaad in beeld - je gelooft je ogen niet!

Teunis Z. heeft bekend dat hij zijn hoogzwangere vriendin Charlotte in Lopik heeft doodgestoken. Hij sloeg na zijn fatale daad op de vlucht. De klopjacht naar de gevluchte Teunis duurde een paar uur en werden een politiehelikopter, paarden, speurhonden, de Mobiele Eenheid en een team met onderhandelaars ingezet. Dat laatste omdat de politie niet wist of Z. bewapend was. Hij werd aangetroffen in een bossage bij het Utrechtse Linschoten en met verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

De avond voor hij zwangere Charlotte doodde had Z. ruzie met zijn 34-jarige partner. Op het erf van hun huis ontaardde die ruzie in een moordpartij. De timmerman uit Lopik stak zijn hoogzwangere vriendin neer en liet haar hevig bloedend achter. Ambulancepersoneel was snel ter plaatse, maar kon haar overlijden en dat van haar ongeboren kind niet meer voorkomen. Charlotte liet ook nog een vierjarig dochtertje achter. De vader van het kind zou al enige tijd overleden zijn.


Op Facebook schreef Teunis Z. na zijn daad een bericht waarin hij suggereerde dat zijn vriendin niet wilde dat hij een relatie zou opbouwen met het ongeboren kind. ‘Het begon zo leuk, eigen huisje bouwen, een superleuke vrouw ontmoeten met haar lieve dochter. Samen ons stulpje afbouwen, en dan in blijde verwachting van een kleine,’ schreef Teunis in zijn incoherente betoog op het sociale medium: ‘(…) maar als je vrouwtje je kleine wilt ontnemen en je het leven zuur maakt met alle leugens en je zwart maakt, gaat het fout.’ Tot slot schreef hij: ‘Hier sluit het boek.’ Met die laatste zin zinspeelde hij vermoedelijk op zijn vorgenomen zelfmoordpoging, maar die mislukte.

Het Openbaar Ministerie (OM) wil Z. voor dubbele moord of doodslag vervolgen, omdat hij zowel zijn vriendin als hun ongeboren kindje van het leven heeft beroofd. Volgens de advocaat van Z., Christiaan Vingerling, zegt Z. de moord in een opwelling te hebben gepleegd. De advocaat wil dan ook dat Z. niet voor moord, maar voor doodslag wordt berecht.

Deel

Comments are closed.