Aanstaande bruid belt politie om aanval te melden en wordt zelf doodgeschoten door een agent

0

Misdaad in beeld - je gelooft je ogen niet!

Het is zaterdag 15 juli, half twaalf ’s avonds als de 40-jarige Justine Damond, een Australische die met haar aanstaande echtgenoot in het Amerikaanse Minneapolis woont, de politie belt om mogelijk geweld te melden in het steegje achter haar huis. Twee agenten reageren op de oproep en spoeden zich naar het steegje, waar Justine hen opwacht in haar pyjama. Volgens drie getuigen loopt Justine naar de bestuurderskant van de politieauto. Ze praat tegen de agent achter het stuur en schiet de agent op de passagiersstoel door het raam heen de vrouw dood.

De twee agenten hebben de camera’s die ze op hun uniform meedragen uit staan en ook de camera van de politieauto registreert het voorval niet. die camera’s moeten verplicht aan staan.


De stiefzoon van Justine had harde woorden voor de politie na het voorval. “In feite is mijn moeder dood omdat een politieagent haar neerschoot om redenen die ik niet ken”, zei hij in een video op Facebook. “Ik eis antwoorden. Als iemand kan helpen, bel dan gewoon de politie en eis antwoorden. Ik heb het zo gehad met al dit geweld. Amerika is rot. Die agenten moeten anders opgeleid worden. Ik moet hier weg.”

Na de dood van Justine kwam er ook op sociale media zware kritiek op het politieoptreden en werd het ontslag geeist van politiebaas Janeé Harteau. De politiebaas van Minneapolis heeft vandaag, zaterdag, ontslag genomen. Burgemeester Betsy Hodges: “Ik ben het vertrouwen verloren in de chef om ons nog te leiden”, zei ze. “En door te praten met mensen heb ik begrepen dat ze het vertrouwen van de inwoners van Minneapolis ook kwijt is. We hebben een nieuwe leider nodig om de politie een nieuw elan te geven.”

Woedende inwoners van Minneapolis eisen nu dat ook Betsy Hodges zou aftreedt. “Bye bye Betsy”, zongen ze.

Deel

Comments are closed.