Sofie (32) was vier maanden zwanger…. Dood teruggevonden op huwelijksreis in Egypte

0

Misdaad in beeld - je gelooft je ogen niet!

De 32-jarige Sofie Daenen is tijdens haar huwelijksreis in de Egyptische badplaats Sharm-el-Sheikh vermoord door de man met wie ze pas anderhalve week was getrouwd. De vrouw, die vier maanden zwanger was, zou eerste dagen na elkaar zwaar mishandeld zijn door man Gregory.

Een werknemer van een hotel in de Egyptische badplaats Sharm-el-Sheikh vond dinsdagnacht het levenloze ­lichaam van de Vlaamse in de badkamer van haar hotelkamer. “De vrouw bleek gedurende verschillende dagen ernstig mishandeld. Ze had verwondingen – waaronder ook bijtwonden – over haar hele ­lichaam”, aldus de Egyptische autoriteiten.


Hotelgasten zagen hoe Gregory V., een voormalig paracommando bij het Belgische ­leger, geweld gebruikte tegen zijn echtgenote. De directie van het hotel verzocht het paar nadat Gregory V. ook de hotelkamer sloopte te vertrekken. Ook in een tweede hotel moesten ze vertrekken vanwege de voortdurende ruzies.

Volgens de Egyptische politie was de vrouw halverwege haar vakantie al opgenomen in het ziekenhuis. “Ze vertelde de artsen dat ze was uitgegleden in bad.”

Dinsdagnacht hoorden hotelgasten de vrouw langdurig om hulp roepen. Een werknemer van het hotel opende daarop de kamerdeur, maar toen was Sofie al overleden. Man Gregory bleek stomdronken.

Vrienden en familie van Sofie zijn ­geschokt. “We hebben Sofie nog zo voor Gregory gewaarschuwd, gezegd dat ze niet te snel van stapel mocht lopen. Maar in een maand tijd waren ze verloofd, dan getrouwd en meteen daarna op huwelijksreis”, vertelt een geëmotioneerde vriendin van Sofie in de Vlaamse krant Het Nieuwsblad. De vrouw heeft uit een vorig huwelijk nog een zoon (10) en dochter (8) heeft.

Een bekende van het slachtoffer zegt in de krant dat Gregory V. zijn vrouw dagen voor hun huwelijksreis al het ziekenhuis had ingeslagen. “Hij schepte daar zelfs over op. Ze is uiteindelijk op het vliegtuig naar Egypte gestapt met haar arm in het gips en bloeduitstortingen in het gezicht. We smeekten haar om thuis te blijven, vreesden dat de huwelijksreis slecht ging aflopen. Maar ze durfde niet af te zeggen, uit schrik voor de reactie van Gregory.”

Deel

Comments are closed.