IN BEELD – Voor dit weggedrag op de N2 krijgt Audi A8-rijder 18 maanden cel

0

Misdaad in beeld - je gelooft je ogen niet!


Een vrachtwagenchauffeur filmde bij toeval hoe Rob H. (41) op Nieuwjaarsdag op de N2 naast de A2 ter hoogte van Eindhoven Airport zijn Audi A8 naar rechts richting een Renault stuurde. Die kwam in de berm terecht, sloeg viermaal over de kop en belandde in de sloot. De inzittenden liepen breuken op. De rechter vindt een dubbele poging tot doodslag en veroordeelde Rob H. tot jaar gevangenisstraf waarvan zes maanden voorwaardelijk. Ook is H. zijn rijbewijs drie jaar kwijt, wat hem waarschijnlijk zijn baan kost.

Rob. H. zag het anders. Volgens de Audi-bestuurder werd juist hij, met zijn gezin in de wagen, eerst gehinderd door de Renault en probeerde deze hem vlak voor het incident nog tegen de vangrail te drukken. Rob H. verklaarde ook niets in zijn spiegel te hebben gezien van het ongeluk.


Met officier Patrick van Hees ziet de rechtbank het als een dubbele poging doodslag omdat H. bewust het risico op een zwaar ongeluk met mogelijk dodelijke afloop heeft genomen. Zelfs als de Renault-rijder H. zou hebben gehinderd, zo zegt de rechtbank, is dat geen rechtvaardiging voor het rijgedrag van H.

Dat bij het ongeval geen doden zijn gevallen is volgens de rechtbank niet aan de Audi-rijder te danken. Een rechtbank die het Rob. H. ook zeer kwalijk dat hij zich niet bekommerde over wat achter hem gebeurde en dat hij zich pas na een maand meldde.

Deel

Comments are closed.