Mooie ANGELIKA laat man VINCENT voor haar ogen verdrinken… ‘Het voelt goed dat hij er niet meer is’

0

Misdaad in beeld - je gelooft je ogen niet!

Lang leek het een ongelukkig ongeval waarbij de 46-jarige Vincent Viafore om het leven kwam. De man verdronk voor de ogen van zijn vriendin Angelika Graswald (37). Zij vertelde dat zijn kajak was omgeslagen toen er plotseling een harde wind opstak en hij voorgoed verdween in het kolkende water. Maar dat bleek niet de waarheid. De mooie Angelika had de kajak van haar man gesaboteerd voor het geld van zijn levensverzekeringen….

Een mooi paar vond iedereen Vincent een Angelika. Een gelukkig paar ook. Ze reisden veel. Nog maar net voor de dood van Vincent waren ze nog naar Letland geweest, het land waar Angelika geboren was en dat zij op haar 20ste verliet om naar Amerika te emigreren.


Op 19 april maakte ze een uitstapje op de Hudson-rivier in Wappinger, waar de manager in de bouwsector was opgegroeid. Hij wilde een dagje kajakken. En toen, zo vertelde Angelika later, begon het ineens hard te waaien. Zo hard dat de kajak van haar man kantelde en hij verdween in het woeste water. Angelika zag het, maar kon niets doen. Ruim een maand later, in mei, werd het lichaam van Vincent gevonden.

Maar toen was, in het geheim, al een politieonderzoek gestart naar de verdrinkingsdood van Vincent. Angelika had zich namelijk verdacht gemaakt door dagen na de verdwijning van haar man in het kolkende water dag in, dag uit naar het café te gaan om te feesten. Daar kwam ze ook voor uit, want foto’s van de gezellige avondjes in het café postte ze op Facebook.

Tien dagen nadat Vincent in het water verdween ging Angelika met agenten terug naar de plaats des onheils. Ze legde er bloemen neer. Een dag later werd ze opgepakt toen duidelijk werd dat de kajak was gesaboteerd, er ontbrak een belangrijke plug en het houdertje voor de peddel was losgemaakt.

Al tijdens de eerste verhoren bekende dat ze op de hoogte was van de 250.000 dollar die ze van mans levensverzekering zou krijgen bij zijn overlijden. In latere verhoren gaf ze schoorvoetend toe dat de relatie met Vincent niet zo leuk was als iedereen dacht. Zo deelde zij zijn interesse porno en groepsseks niet.

En toen gaf ze dat ze twijfel voelde toen ze hem zag verdrinken en besloot hem niet te helpen. “Ik wilde hem dood. Het voelt goed dat hij er niet meer is”, zei ze en bekende nadat Vincent in het water was gevallen ze bewust geen hulp had ingeroepen maar haar eigen bootje kantelde om te laten lijken dat ze nog had geprobeerd te redden.

Op 1 november zal Graswald haar straf kennen. Vermoedelijk zal ze veroordeeld werden tot een gevangenisstraf van tussen 15 maanden en 4 jaar. Maar omdat ze al 27 maanden in de gevangenis zit sinds haar veroordeling, zal ze dan tegen het einde van het jaar al vrij te komen.

Deel

Comments are closed.