UPDATE: Befaamd Vlaams neurochirurg vermoordt 14-jarige dochter Eline omdat ze leed van meisje niet langer kon aanzien

0

Misdaad in beeld - je gelooft je ogen niet!

UPDATE:  ‘Het was de bedoeling dat de depressieve moeder na  het doden van haar dochter zelf ook uit het leven zou stappen. maar haar zelfmoordpoging is mislukt,’ zegt haar advocaat Jef Vermassen. 

De Belgische Mehrnaz D. (49), tot ver ­buiten Vlaanderen een gewaardeerd neurochirurg, heeft de moord bekend op haar tienerdochter Eline (14). Het lichaam van het meisje werd woensdag gevonden in het appartement van de neurochirurg. Ingewijden zeggen dat de dokter gebukt ging onder een zware depressie door de hoge werkdruk, een moeilijke scheiding en ze het leed van haar tienerdochter na een kankerbehandeling niet langer kon aanzien. Het 14-jarige meisje kampte na een ingrijpende kankerbehandeling nog met zowel medische als psychische problemen.


“Eline was nu kankervrij, nadat vorig jaar de tumoren in haar hoofd en rond haar schildklier behandeld werden”, vertelt een collega-arts in de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws. “Maar door de behandeling bleef ze kampen met pijn en ongemakken. Dat meisje zat ook midden in haar puberteit, wat alles nog net iets moeilijk maakte voor haar. Ze zag er ook enorm van af dat ze nog problemen had, terwijl ze zogezegd ‘genezen’ was verklaard. Haar moeder kon er niet mee om dat haar dochter het zo lastig bleef hebben en dat werd een voedingsbodem van discussies met haar ex-man. Kort na het opstarten van de behandeling is het koppel gescheiden.”

De stiefvader van Eline vond het levenloze lichaam woensdagmiddag om 13 uur toen hij het appartement binnenstapte.
De gealarmeerde hulpdiensten konden slechts de dood van Eline vaststellen. Van de moeder ontbrak elk spoor en haar telefoon nam ze niet op. Al snel werd ­duidelijk dat Eline (14) niet alleen bewust om het ­leven was gebracht, maar al uren overleden was toen haar stiefvader haar vond. Waarschijnlijk zelfs al dinsdagavond.

Politie trof de neurochirurg ­nog diezelfde woensdagmiddag aan aan de oprit van de E314 in Herent in haar dure BMW i8. Mehrnaz D. maakte een totaal verwarde indruk en werd meegenomen voor verhoor, dat die dag uitgesteld werd omdat de 49-jarige moeder zo van de kaart bleek. Gisteren verscheen ze voor de onderzoeksrechter en bekende de moord, waarop ze werd aangehouden. Ze blijft in de cel en verschijnt op 1 augustus opnieuw voor de rechtbank.

Deel

Comments are closed.