IN BEELD – Gemaskerde jongeren vallen politie aan en werpen barricade op, maar vrachtwagenchauffeur rijdt gewoon door

0

Misdaad in beeld - je gelooft je ogen niet!


De Britse politie kreeg het in Londen zwaar te verduren tijdens protesten toen ze met flessen werden bekogeld door gemaskerde jongeren in het wijk Hackney uit protest tegen de politieactie op 22 juli, waarbij een 20-jarige jongeman overleed.

Rashan (20), een jonge zwarte man, werd op 22 juli achtervolgd door de politie in het oosten van Londen waarbij hij tegen de grond werd gewerkt waarna de agenten verluidt iets uit zijn mond probeerden te halen. Hij werd vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis, maar overleed niet veel later.


De politie beloofde een grondig onderzoek naar de oorzaak van zijn dood, maar afgelopen vrijdagavond kwamen gemaskerde jongeren de straat op en barricadeerden de weg waar Rashan was opgepakt. Ook vielen ze de oproerpolitie aan. Er werd ook brand gesticht. Maar een vrachtwagenchauffeur vond het allemaal best en reed zijn truck door de barricade van vuilnisbakken, matrassen en containers.

Deel

Comments are closed.