IN BEELD – Roemeense bende die met doodsverachting rijdende trucks beroven opgepakt in Veluws luxe vakantiepark

0

Misdaad in beeld - je gelooft je ogen niet!

Een Roemeense bende die met doodsverachting rijdende trucks beroven is na een jarenlange jacht dit weekend door de Nederlandse politie dit weekend opgepakt in een luxe vakantiepark op de Veluwe. De Roemeense groep stuntdieven heeft sinds begin 2015 zeventien rijdende vrachtwagens vol dure goederen leeghaalde.

De ’Roemeense methode’ was even berucht als spectaculair. De Roemenen reden met een geprepareerde auto achter een truck vol dure elektronica. Vervolgens klommen de acrobatische dieven uit deze volgwagen, forceerden vanaf de motorkap in volle vaart met een slijptol de laaddeur en gooiden de dozen vol spullen in de eigen wagen. Volgauto’s hielden ander verkeer op afstand.


De politie, zo schrijft De Telegraaf vandaag, lokaliseerde hen in een luxe vakantiepark op de Veluwe. Het huisje bleek een roversnest, waarin een buit lag van een half miljoen euro aan iPhones. Voor de deur werd ook de speciaal geprepareerde overvalwagen gevonden.

Deel

Comments are closed.