Journalist in het hoofd geschoten in café na kritisch verhaal

0

Misdaad in beeld - je gelooft je ogen niet!

De 29-jarige Luciano Rivera werkte voor Mexicaanse zender CNR en een politiek tijdschrift. Hij werd in de nacht van maandag op dinsdag het hoofd geschoten in een bar in Rosarito, in de buurt van Tijuana aan de grens met de Verenigde Staten.

Mario Rivera, directeur van CNR TV waar het slachtoffer tien jaar voor werkte, zegt tegen de Los Angeles Times dat Luciano Rivera regelmatig kritische stukken schreef over de veiligheidssituatie in de regio.


In Mexico zijn journalisten vaker het doelwit als ze schrijven over de drugshandel en politieke corruptie in het land. Zo werd afgelopen mei onderzoeksjournalist Javier Valdez vermoord in Sinaloa, waar het gelijknamige drugskartel het voor het zeggen heeft. Valdez had geschreven over drugsbaron Joaquin “El Chapo” Guzman. In maart werd Miroslava Breach gedood na het publiceren van een verhaal over de banden tussen de georganiseerde misdaad en politieke kandidaten in de staat Chihuaha.

Deel

Comments are closed.