IN BEELD – Politie gebruikt tot drie keer toe taser om man te overmeesteren die rekening niet betaalde

0

Misdaad in beeld - je gelooft je ogen niet!

Amateurbeelden van een arrestatie in de Amerikaanse stad Jacksonville Beach lieden tot veel ophef gezorgd op sociale media. De beelden laten zien hoe agenten tot drie keer toe een taser gebruiken op een man die hen aanvankelijk niet lijkt te bedreigen. Er loopt een onderzoek of de agenten in de fout zijn gegaan.

Christopher Alan White zou een uitsmijter geslagen hebben en in een bar zijn rekening van 235 dollar niet hebben betaald. Toen de politie ter plaatse kwam en de man weigerde om zich te laten arresteren, liep de situatie uit de hand.


Een van de agenten pakte taser en schoot zonder duidelijke reden op White. “Stop daarmee”, zegt de man. Het leidde ertoe dat ook een tweede agent met een taser begon te schieten. Maar ook toen ging de man niet neer. “Ik ben niet aan het vechten”, reageerde hij. Het leidde er slechts toen dat een agent ook zijn wapenstok pakte en er nog een derde schot volgde. Toen gaf de man het op en viel hij op de grond.

“Ik wilde me gewoon beschermen”, vertelde de man achteraf in een interview met Action News Jax. Hij ontkende dat hij geweld gebruikte in de bar.

Deel

Comments are closed.