Filipijnen: beelden laten zien hoe agenten 17-jarige wegleiden om hem te doden

0

Misdaad in beeld - je gelooft je ogen niet!

In de Filipijnen neemt het protest tegen de keiharde maatregelen van president Duterte toe. Sinds Duterte in 2016 aan de macht kwam voert hij een bikkelharde strijd tegen het drugsgeweld dat zijn land teistert. De politie kreeg groen licht om drugshandelaars ter plekke te doden en ook doodseskaders eisen heel wat slachtoffers. Nu zijn er beelden opgedoken van een 17-jarige jongen die wordt weggeleid om daarna te worden gedood.

Volgens de politie van Manila is het duidelijk wat er op 18 augustus gebeurde: de 17-jarige Kian Loys delos Santos was een drugshandelaar en opende het vuur op agenten die bezig waren aan een drugsoperatie. Zij schoten terug, de jongen liet het leven. Maar is reden om aan de officiële versie van het verhaal te twijfelen.


Getuige Erwin Lachica zag drie mannen in de buurt rondhangen die hij herkende van eerdere politie-operaties. Ze waren gewapend. Het drietal greep Delos Santos vlakbij zijn huis vast en sloeg hem tot huilens toe. Daarna namen ze hem in een houdgreep in voerden ze hem weg. Van schoten was op dat moment geen sprake.

Een andere getuige hoorde hoe een man iedereen beval binnen te blijven. Terwijl de inwoners in paniek schuilden, hoorden ze een tiental schoten. Toen ze buitenkwamen, vonden ze het lichaam van Santos. Hij had één kogel in de rug en twee in zijn hoofd.

Deel

Comments are closed.