Politie verlegt focus in onderzoek gewelddadige dood Els Slurink

0

Misdaad in beeld - je gelooft je ogen niet!

Els Slurink (33) werd op 21 maart 1997 dood gevonden in haar benedenwoning aan het Van Brakelplein in Groningen. Hoewel de recherche lange tijd uitging van een persoonlijk motief, wordt inmiddels sterk rekening gehouden met het scenario dat Els om het leven is gebracht door een insluiper.

Voor de tip die leidt tot de aanhouding en veroordeling van de dader is een beloning uitgeloofd van 15.000 euro.


De jonge psychologe kwam op vrijdagmiddag 21 maart 1997 niet opdagen bij een belangrijke werkafspraak. Toen een ongeruste collega bij haar thuis ging kijken en Els haar voordeur niet opende, werd de politie gealarmeerd. Agenten vonden kort daarna Els’ lichaam in de woonkamer. Een enkele steek recht in het hart werd haar fataal.

Rond 01.00 uur die nacht hoorden buren van Els gestommel en geschreeuw. Mogelijk was dit het moment waarop Els werd neergestoken.

Tijdens het onderzoek is mannelijk DNA aangetroffen onder één van de nagels van het slachtoffer. Dat is mogelijk afkomstig van de dader. In Els’ achtertuin werden schoenafdrukken gevonden. Uit onderzoek blijkt dat die afkomstig zijn van legerkistjes; maat 43, 44 of 45.

Uitvoerig politieonderzoek naar Els’ contacten, zowel qua werk als privé, hebben niets opgeleverd. De politie houdt er inmiddels rekening mee dat Els haar moordenaar niet heeft gekend. Hierdoor zijn andere scenario’s reëler geworden.

Eén van de scenario’s is dat Els in haar woning een inbreker is tegengekomen en dat die confrontatie tot haar dood heeft geleid. Ze had aan de achterkant geen gordijnen voor het raam. Mogelijk heeft een inbreker vanuit de tuin naar binnen gekeken, zag hij spullen die voor hem de moeite waard leken en is hij via de niet afgesloten keukendeur het huis binnen gegaan. Het lijkt er overigens niet op dat er waardevolle spullen uit het huis zijn meegenomen.

Een ander scenario is dat de dader een seksueel motief had. Een buurvrouw, die net als Els geen gordijnen had, heeft verklaard dat zij die bewuste avond door haar huis liep met een deels ontbloot bovenlijf.
Het zou kunnen dat de dader vanaf de straatkant de buurvrouw heeft gezien. Hij zou dan later aan de achterkant van het huizenblok hebben kunnen teruggekomen, maar zich vervolgens in de woning hebben vergist.

Vijf weken voor haar dood werd bij Els een putdeksel door een slaapkamerraam naar binnen gegooid. Ondanks uitvoerig onderzoek heeft de politie geen verband kunnen vinden tussen dit incident en haar dood.

Share.

About Author

Comments are closed.

");pageTracker._trackPageview();