VIDEO – Zwart meisje (9) met pepperspray bespoten door Amerikaanse politie: ‘Zo’n beelden wil je niet zien als moeder’

0

Misdaad in beeld - je gelooft je ogen niet!


In de Verenigde Staten is een video opgedoken van politieagenten die pepperspray gebruikten tegen een negenjarig zwart meisje in Rochester, in de staat New York. Het gebeurde nadat de politie een oproep binnenkreeg voor een familieruzie.

De video veroorzaakt voor een nieuwe golf van verontwaardiging in de VS over het veelvuldige gebruik van geweld door de politie, zeker tegen Afro-Amerikanen. Volgens de adjunct-politiechef Andre Anderson dreigde het meisje ermee haar moeder te doden en zichzelf om het leven te brengen. Toen de politie arriveerde, wilde het meisje nog vluchten, maar ze werd in de sneeuw geduwd en in de boeien geslagen. De agenten probeerden haar in de politiewagen te krijgen, maar het meisje wilde niet naar het ziekenhuis worden gebracht zonder haar vader eerst te zien. “Ik wil mijn papa”, schreeuwde ze terwijl ze om zich heen schopte en zich hevig verzette. Daarop zei een van de agenten: “Bespuit haar gewoon maar.”


De identiteit van het meisje werd niet vrijgegeven en op de beelden is ze onherkenbaar gemaakt. “Zo’n beelden wil je niet zien als moeder”, ze een emotionele Lovely Warren, de burgemeester van Rochester en zelf moeder van een meisje van tien. “Dit is niet iets dat ook maar iemand van ons wil of kan rechtvaardigen. Dit is iets dat we moeten veranderen.”

Warren beloofde een intern onderzoek te voeren naar het buitensporige geweld van de politie.

Share.

About Author

Comments are closed.

");pageTracker._trackPageview();